OptinMijnBus 

Baas in Eigen Bus

Vanaf 1 juli 2022  komt MailDB de hof verspreider van ongevraagde en ongewenste folders in Nederland met een nieuw plan. InMijnBus.nl

 

 

Inmijnbus

Wij van folderpreventie hebben het idee dat het plan veel makkelijker, beter en duurzamer ingevoerd kan dan dat MailDB voorstelt als de volgende punten worden aangepast

  • Alleen folders voor adressen die zich zelf opgeven voor folders via #InMijnBus.

Met de invoering van de Ja Ja sticker blijkt dat 80% van de adressen

zonder NEE NEE sticker ook niet zit te wachten op ongevraagde folders.

Dus doe je niks dan krijg je ook niks!

Maar dat is logisch zou een welbekende voetballer gezegd hebben.

  • Dat bij #InMijnBus ook aangegeven kan worden of de folders liever #InMijnMailbox mogen komen.
  • Dat de registratie en eigendom van de data van de adressen de verantwoordelijkheid is van een onafhankelijke organisatie of nog beter dat de gemeenten zelf eigenaar van deze adres data zijn. 
  • Dat deze data niet in handen mag zijn van een commerciële partij.
  • Dat MailDB en andere belanghebbenden die folders willen verspreiden van deze data  gebruik kunnen maken. Dat deze gegevens te alle tijde gratis verstrekt worden aan lokale kleine ondernemers voor de gemeente waarin ze hun bedrijf hebben.

Hoe mooi zou het zijn als MailDB op 1 januari de wereldprimeur heeft dat ze al meteen 184 miljoen kg aan foldermateriaal uitsparen en minimaal 200 miljoen plastic wrappers met deze actie. En zo voor de komende jaren hun verantwoordelijkheid voor de aarde en onze kleinkinderen op zich hebben genomen.

De enige manier om folders voor de toekomst te behouden (wat de uitdrukkelijke wens is van Thomas Hopman ) is immers om ze niet te produceren voor degene die er niet expliciet om vragen.

 

NU.nl : De NEE-NEE- en NEE-JA-stickers kunnen straks zelf de prullenbak in

Reclamefolder.nl: NEE-JA-sticker verdwijnt van de brievenbus

Volkskrant: NEE/NEE sticker verdwijnt van de brievenbus